Com donar de baixa una assegurança

Valoració
( Total: 1 Mitjana:3 )

No s’ha de fer però molts assegurats no tenen en compte els terminis marcats per Llei a l’hora de no renovar una assegurança i actuen sense miraments.

Així, les asseguradores es troben amb rebuts retornats pel banc, moltes vegades sense prèvia notificació per part dels seus clients, de manera que tot sovint es veuen temptades a reclamar l’import de la pòlisa. Això és difícil ja que en el moment d’anular la pòlissa normalment s’interromp el servei i per tant és complicat justificar el deute. Tot i així hi ha qui s’ha vist registrat a asnef o experian per aquest motiu. Estar en aquestes llistes pot ser problemàtic.

Segons la Llei del Contracte d’Assegurança, i quan es refereix a les assegurances de cotxe o altres (no s’ha de tenir en compte això per les de vida), la durada d’una assegurança s’ha de contemplar a la pòlissa, sempre per menys de 10 anys, amb la possibilitat d’establir que es renovi una o més vegades per un període no superior a l’any cada vegada. El mateix article 22 d’aquesta Llei diu que les parts poden oposar-se a aquestes renovacions amb 2 mesos d’antelació (Nota a 2017: Aquest escrit es va fer l’any 2012 i la Llei va ser modificada posteriorment).

Això es pot malinterpretar avui més que mai, sobretot pels professionals del sector que es preocupin únicament de renovar un any més i citin només la part de l’Art.22 que més favorable els sigui. Es recomanable consultar amb especialistes ja que tothom s’atreveix a dir la seva però, tot i que moltes vegades sí se’n surten amb la seva, la Llei i les pòlisses són clares en aquest sentit.

Escrigui la seva opinió!!

Please enter your comment!
Please enter your name here