La violència segons el Codi Penal

Valoració
( Total: 2 Mitjana:5 )

Podem entendre violència segons el codi penal, o de manera més àmplia. El famós mentalista Derren Brown demostra que la violència pot ser molt difícil de detectar quan, en un experiment, manipulen a la majoria de persones que s’hi sotmeten i aconsegueixen que, finalment, decideixin acabar amb la vida d’una altra persona. El mentalista està en tot moment observant, sense aparentment fer res, però la seva actitud, si deixem de banda el Codi Penal espanyol, hauria estat més greu que no pas la dels qui cometen l’homicidi (en aquest cas intent d’homicidi perquè es tractava d’un experiment).

La violència a Catalunya

Ningú pot dir que la suposada violència del Sr. Puigdemont sigui comparable amb la de, per exemple, el Sr. Tejero l’any 1981. Segons l’article 544 del Codi Penal podem entendre com a sedició l’alçament públic i tumultuari per impedir l’aplicació de les lleis. Això es castigaria amb penes de 10 a 15 anys tot i no haver-hi hagut violència. Recordem que el Sr. Tejero, tot i estar condemnat a 30 anys de presó, va sortir d’ella l’any 1996.
Qui ens diu que ningú estigui experimentant amb Catalunya? Segons les recents paraules de Roger Torrent és precisament això el que està succeint.

Escrigui la seva opinió!!

Please enter your comment!
Please enter your name here