Consells pràctics i ràpids per desaparèixer de Google

  Valoració
  ( Total: 2 Mitjana:3.5 )

  Durant els últims anys s’han ficat molt de moda els drets de privacitat, la protecció de dades i el dret a l’oblit en general. Hi ha hagut empreses i persones famoses que han pagat autèntiques fortunes per “netejar” la seva “reputació online”.

  Si ets una persona o empresa amb necessitats d’aquest tipus el més aconsellable és que contactis amb advocats molt especialitzats en aquesta matèria ja que moltes solucions aparentment ràpides i efectives podrien ser molt perjudicials i contràries a l’objectiu principal.

  No és aconsellable desaparèixer de Google ja que d’aquesta manera es podria perdre l’oportunitat de controlar les novetats més rellevants publicades a Internet però si no quedés cap altre remei, els pasos previs a la reclamació judicial, i suficients la gran majoria de vegades a dia d’avui, serien aquests:

  • Contactar amb el propietari o administrador del portal que és resultat de la búsqueda conflictiva i sol·licitar la modificació o eliminació de la informació privada, errònia o falsa. Si aquesta persona o empresa accepta cal esperar un temps, comprobar que el contingut conflictiu ha desaparegut del portal que ho publicava i si no desapareix el resultat conflictiu demanar a Google l’eliminació.
  • Si els publicants no accedeixen a la petició es pot demanar a Google igualment l’eliminació, i Google acceptarà, o no ja que cadascú publica el què vol a través dels seus dominis ja que tothom és lliure d’accedir-hi, o no, i de creure els continguts, o no. Si la petició és por motius legals a dia d’avui es pot fer a través d’aquest enllaç (https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?rd=1#ts=1115655) i si la petició és per eliminar dades personals l’enllaç seria aquest altre: https://support.google.com/websearch/troubleshooter/3111061

  Escrigui la seva opinió!!

  Please enter your comment!
  Please enter your name here