El perill a l’hora de triar advocat

  Valoració
  ( Total: 0 Mitjana:0 )

  Amb els advocats pot passar exactament igual que amb els metges o que amb qualsevol altra persona. Ara bé, hi ha persones que, per error, n’esperen una mínima integritat moral de la mateixa manera que moltes persones presuposen que els metges són “bones persones” quan no necessàriament és sempre així.

  En alguns casos com els accidents amb secueles o els divorcis la integritat del lletrat com a personas pot ser més important que en altres tipus d’assumptes i fins i tot més important que no pas la pròpia professionalitat de l’advocat. Podem ficar d’entrada dos exemples molt frecuents.

  Una víctima d’un accident de trànsit pot tenir dret, segons la secuela o discapacitat que pateixi a causa de l’accident, a obtenir una renta vitalicia, però alguns professionals preferiran obtenir una indemnització ràpida i més elevada ja que prèviament hauran pactat amb el seu client una quota litis, és a dir, el lletrat cobrarà una part de la indemnització i per tant podria preferir, conscient o fins i tot inconscientment, influenciar a la víctima per acceptar una indemnització més ràpida però potser molt menys favorable a llarg termini pels interessos de la víctima.

  Un altre exemple encara més fàcil el tindríem amb un cas de divorci. És perfectament possible que un lletrat no cobri, o que cobri molt menys, en cas de reconciliació del matrimoni, i per tant serà poc frecuent (per no dir mai) que facin tots els possibles per intentar evitar el divorci.

  Escrigui la seva opinió!!

  Please enter your comment!
  Please enter your name here